Ventolin, en medicin, man kan købe til astma

Ventoline

Før du overvejer at købe Ventolin online i Danmark, skal du læse videre. Ventolin er en inhalationsmedicin, der anvendes til behandling af bronkospasme eller reversibel luftvejsobstruktion. Denne medicin er kun tilgængelig på recept og skal tages som ordineret af en læge på grund af dets sammensætning og virkningsmåde. Lad os tage et kig på lægemidlets egenskaber, dets aktive ingrediens, dosering, indikationer og kontraindikationer, og eventuelle uønskede virkninger.

Hvad er Ventolin Aerosol, og hvordan virker det?

Ventolin fås som en aerosolsuspension til inhalation. Den aktive ingrediens er salbutamol. Ventolin tilhører klassen af hurtigtvirkende bronkodilaterende lægemidler. Som et resultat kan det hurtigt lindre tegn og symptomer på bronkialastma eller obstruktiv lungesygdom.

Denne medicin er beregnet til brug hos voksne, unge og børn fra 4 års alderen. Medmindre andet er ordineret af en læge, bør børn under 4 år ikke købe Ventolin uden recept i Danmark.

Stimulering af eta-adrenerge receptorer i bronkial glat muskulatur

En af virkningerne af Ventolin er aktiveringen af eta-adrenerge receptorer, som findes i de glatte muskler i bronkierne. Som et resultat kan patienten genoptage regelmæssig vejrtrækning, og bronkodilatation er mulig. Virkningen af denne medicin er hurtig, hvilket kan være meget vigtigt for patientens helbred og endda liv. Det kan være nødvendigt at tage endnu en dosis, hvis kramperne ikke forsvinder. Det vil gøre det muligt for luftvejene at bevæge sig frit. Din læge skal informeres om doseringen af lægemidlet.

Ingredienser i medicinen

Salbutamol, det aktive stof i lægemidlet, findes i Ventolin i form af salbutamolsulfat. Tetrafluorethan anvendes som hjælpestof i præparatet. Medicinen fås som en aerosol til inhalation, og dosis kan ændres afhængigt af situationen.

Mængde

Hvad er den anbefalede dosis? Afhængigt af patientens tilstand og sygdommens sværhedsgrad kan dosis af Ventolin ændres. Ventolin kan kun tages ved indånding. Før du tager det, skal du læse instruktionerne omhyggeligt. Patienten bør kun tage medicinen i overensstemmelse med lægens og producentens anbefalinger og bør informeres om eventuelle bivirkninger, før medicinen tages.

Det tilrådes at administrere lægemidlet til nyfødte og små børn ved hjælp af et inhalationskammer. Medicinen kan inhaleres effektivt af voksne og unge.

Hvis man glemmer at tage en dosis Ventolin under behandlingen, skal den tages igen med det samme, og behandlingen fortsættes som planlagt.

Bronkospasme, der pludselig ophører med at forekomme

Voksne og unge patienter skal inhalere basisdosis af lægemidlet 1-2 gange for at stoppe den akutte bronkospasme. Børn under 12 år, som oplever pludselig opstået bronkospasme, bør tage 100 mikrogram af den aktive ingrediens. Når basisdosis af medicinen ikke er særlig effektiv, kan lægen råde til at øge dosis. Patienten må under ingen omstændigheder selv træffe dette valg.

Voksne kan tage større doser, men det tilrådes ikke at overskride det daglige maksimum på 4 doser af lægemidlet. Dette bør kun ske i nødstilfælde, når patientens astma bliver værre.

Forebyggelse af bronkospasme forårsaget af anstrengelse eller en potentiel allergisk reaktion

Til forebyggelse af anstrengelsesudløst astma eller før et forventet møde med et allergen, vil en let modificeret dosis blive administreret. Under disse omstændigheder vil børn under 12 år få en basisdosis på 100 mikrogram af lægemidlet forud for forventet allergeneksponering eller fysisk aktivitet. Lægen kan vælge at fordoble denne dosis under visse omstændigheder. Inhalationen udføres ca. 15 minutter før den forventede kontakt eller motion.

Langvarig brug af Ventolin

Børn under 12 år, som er i langtidsbehandling med Ventolin, kan tage op til 200 mikrogram af den aktive ingrediens fire gange om dagen. I betragtning af den brede vifte af doseringer til voksne vælges behandlingen altid af den behandlende læge. De er tilpasset patientens unikke kropsdisposition, sværhedsgraden af bronkospasmen og andre luftvejssygdomme.

Instruktioner til brug

Det er vigtigt at være opmærksom på de grundlæggende grunde til at bruge Ventolin som medicin. For det første anbefales det til behandling af forskellige former for bronkospasme, herunder dem, der forekommer i forbindelse med andre lidelser. Midlet bruges også til reversibel blokering af luftvejene.

Forebyggende brug er en anden grund til at tage medicinen. Det tages som en forebyggende foranstaltning før en planlagt fysisk aktivitet eller et planlagt møde med et allergen, der sandsynligvis vil forårsage overfølsomhedsreaktioner i kroppen. Dette er aktivitetsinduceret astma.

Forbud mod brug af lægemidlet

Hvis en patient er allergisk over for enten det aktive stof i medicinen eller et hjælpestof, er det hovedårsagen til, at de ikke bør tage medicinen. Derudover bør lægemidlet ikke bruges til at forhindre for tidlig fødsel eller i tilfælde af forestående abort, på trods af betydelige anekdotiske beviser for det modsatte på internettet.

Der er andre omstændigheder, hvor det ville være klogt at fortsætte med den største forsigtighed. Dette skyldes, at Ventolin kan have negative bivirkninger eller interagere med anden medicin. Derfor skal køb af Ventolin uden recept og medicin, der bruges til behandling af forhøjet blodtryk, blandes med omhu.

Frem for alt bør medicin ikke være den eneste mulighed, der bruges til at håndtere ukontrolleret astma. For at forbedre behandlingen af astma, er det tilrådeligt at bruge det sammen med orale eller inhalerede kortikosteroider.

For at øge dosis af inhalerede kortikosteroider eller anden medicin skal du altid kontakte en læge og kun handle efter hans eller hendes udtrykkelige anvisninger. Det tilrådes at læse hele indlægssedlen, før behandlingen med Ventolin påbegyndes, for at undgå eventuelle bivirkninger.

En alvorlig forværring af astmasymptomer indikeres også af den stigende brug af bronkodilatatorer, hvilket kan kræve et øjeblikkeligt besøg hos lægen eller, under alvorlige omstændigheder, endda indlæggelse på hospitalet.

Angioødem og andre bivirkninger ved Ventolin

Al medicin kan have uønskede konsekvenser. Patienter bør være fuldt opmærksomme på dette, og Ventolin er ingen undtagelse. Hvis du udvikler bekymrende symptomer, skal du straks ringe til din læge og stoppe med at tage medicinen. En hurtig bronkodilatator skal administreres straks, hvis såkaldt paradoksal bronkospasme begynder at forekomme. Det er tilrådeligt at stoppe med at købe Ventolin aerosol online i Danmark og søge andre behandlinger for astmasymptomer.

Der er tre kategorier af bivirkninger: dem, der forekommer ofte, sjældent og ekstremt sjældent. De vigtigste af disse er listet nedenfor:

 • typiske bivirkninger
 • hovedpine
 • tremor i skeletmuskulaturen
 • Takykardi
 • søvnforstyrrelser.
 • reduktion i kaliumniveauer og andre sjældne bivirkninger
 • tilstanden kendt som hypokaliæmi, som er karakteriseret ved et fald i kaliumniveauet i blodet (risikoen øges, hvis patienten bruger diuretika blandt andre lægemidler)
 • irritation af slimhinderne i mund og svælg
 • Hjertebanken
 • Muskelsmerter
 • meget sjældne bivirkninger
 • ekstrem svimmelhed
 • forværrede følsomme reaktioner
 • Angioødem
 • Bronkospasme
 • Kollaps
 • reduktion i blodtryk
 • Urticaria
 • uregelmæssigheder i hjertet
 • hjerte-iskæmi
 • atrioventrikulært blok
 • Modstridende bronkospasme

Nogle af disse symptomer kan være dødelige, især hvis de optræder sammen med andre sygdomme, der er til stede på samme tid som astma. Hvis du efter at have taget medicinen oplever bekymrende bivirkninger, bør du straks søge læge. Fortæl din læge alt.

Graviditet og amning og Ventolin aerosol

Al medicin skal bruges med ekstra forsigtighed under graviditet. Patienten kan købe Ventolin uden recept i Danmark, men kun hvis fordelene for moderen opvejer de potentielle farer. Nuværende forskning kan ikke helt udelukke eller bekræfte eventuelle negative virkninger af præparatet på moderen eller det udviklende foster.

Derudover bør amning afbrydes, mens lægemidlet anvendes. Det tilrådes at stoppe amningen i sådanne tilfælde og at bruge en brystpumpe til at pumpe overskydende mælk ud, da den aktive ingrediens kan passere over i modermælken. Mælken skal derefter bortskaffes korrekt.

Må jeg køre bil efter at have taget medicinen?

Der har ikke været rapporter om, at patienters evne til at køre bil er blevet forringet. Du bør dog ikke køre bil, hvis du oplever svimmelhed eller andre symptomer, der bekymrer dig. Køb kun Ventolin aerosol online efter at have konsulteret en læge og med forsigtighed.

Online recept på Ventolin aerosol

En professionel online receptservice, som vi har oprettet til dig på vores hjemmeside, giver dig mulighed for at få medicinsk rådgivning uden at skulle forlade dit hjem. Du skal blot give en detaljeret beskrivelse af dine symptomer og behandlingshistorik på den medicinske formular.

Som svar vil vores ekspert vurdere din situation og, om nødvendigt, udstede en elektronisk recept på Ventolin. Den elektroniske recept bør være en formalitet, hvis du fortsætter din langtidsbehandling med denne medicin. Alt du skal gøre er omhyggeligt at indtaste alle oplysninger på formularen og betale for online-receptservicen på forhånd.

Et effektivt middel

En recept, der kan indløses online, er en meget praktisk mulighed. Det giver dig mulighed for at fortsætte med at tage den medicin, der er angivet på din recept, uden at skulle forlade dit hjem. Når medicinen er ved at udløbe, og adgangen til eksperter er meget begrænset, er dette en livline.

Desuden sparer vi dig for kostbar tid og stress, hvilket er lige så vigtigt. Du kan være sikker på, at vi udelukkende arbejder med kvalificeret sundhedspersonale, der sætter dit helbred først. Kun i tilfælde af medicinsk nødvendighed vil du få en e-recept.

Alle, der ønsker at spare tid, bor langt væk hjemmefra eller har mobilitetsproblemer, kan overveje at bestille deres recepter online. Kort sagt er dette en mulighed for folk, der værdsætter deres helbred og ikke er i stand til at opfylde et krav på et hospital. Vores ekspertpartner kan udstede en elektronisk recept, som kan indløses på et apotek efter eget valg. Selv familiemedlemmer kan hjælpe. Det er en praktisk og effektiv løsning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *