Androgel, lægemidlet du skal købe for at få mere testosteron

Mysimba, acheter le médicament pour la perte de poids

Hvornår skal Androgel bruges?

Før du overvejer at købe Androgel online i Danmark, skal du læse videre. Voksne mænd bruger Androgel som en testosteronerstatningsterapi til at behandle forskellige tilstande forårsaget af lave niveauer af dette hormon (mandlig hypogonadisme). For at diagnosticere denne tilstand kræves der to separate vurderinger af testosteronniveauer i blodet ud over de kliniske symptomer, der er beskrevet nedenfor:

 • infertilitet
 • fertilitetsproblemer
 • reduceret seksualitet,
 • træthed,
 • en depressiv holdning
 • tab af knoglemasse forårsaget af lave hormonniveauer.

Hvad er ingredienserne i Androgel?

Den aktive ingrediens er testosteron.

De øvrige ingredienser er rent vand, natriumhydroxid, carbomer 980, isopropylmyristat og 96% ethanol.

Hvad er risikoen ved at bruge Androgel?

Hvornår må man ikke købe Androgel online i Danmark?
 • Hvis du er allergisk over for nogen af de andre stoffer i denne medicin, herunder testosteron.
 • Hvis der konstateres eller er mistanke om brystkræft, kan der også konstateres eller være mistanke om prostatakræft.

Hvad er de mulige bivirkninger ved androgel?

Selvom ikke alle får bivirkninger, kan androgel have bivirkninger som enhver anden medicin:

Typiske bivirkninger (som kan ramme 1 ud af 10 personer)

Stigninger i antallet af røde blodlegemer, hæmatokrit (procentdelen af røde blodlegemer i blodet) og hæmoglobin (den iltbærende komponent i røde blodlegemer), der ses i regelmæssige blodprøver, er alle mulige bivirkninger ved brug af Androgel.

De omfatter ændringer i humør (herunder pludselige humørsvingninger, vrede eller aggression, utålmodighed, søvnløshed, usædvanlige drømme og øget libido), hudreaktioner (herunder akne, hårtab, hududslæt og hududslæt) og hududslæt (herunder hududslæt og hududslæt).akne, hårtab, tør hud, hudirritation, ændringer (herunder øgede niveauer af prostataspecifikt antigenprotein), bivirkninger, der er sjældne og ualmindelige (sjældne).

Usædvanlige bivirkninger (kan forekomme hos 1 ud af 100 personer)

Forhøjet blodtryk, hedeture, årebetændelse, diarré, oppustet mave, ubehag i munden, brystforstørrelse, brystvortesmerter, testikelsmerter og væskeophobning i kroppen er alle mulige bivirkninger af androgener.

Brugen af Androgel har også været forbundet med følgende bivirkninger: udmattelse, depression, angstproblemer, hovedpine, svimmelhed, prikkende hud, blodpropper, vejrtrækningsbesvær, kvalme, svedtendens, unormal hårvækst, muskel- eller knoglesmerter, vandladningsbesvær, nedsat sædkvalitet, muskelsvaghed, utilpashed og vægtforøgelse.

 • Lægemidlet indeholder alkohol, så regelmæssig påføring på huden kan irritere og udtørre huden.
 • Dosis for Androgel
 • Anvendelse af transdermal medicin.

Voksne og ældre mænd

Påfør den nødvendige mængde gel en gang om dagen på omtrent samme tidspunkt, helst om morgenen, dvs. 40,5 mg testosteron, eller hvad der svarer til to pumpninger af doseringspumpen. Den daglige dosis skal justeres af lægen separat for hver patient i henhold til klinisk respons eller laboratorieresultater, men bør ikke overstige fire pumpetryk om dagen eller 81 mg testosteron. Den mængde gel, der kræves til et pumpetryk, bruges til gradvist at ændre doseringen.

Før brug af lægemidlet skal testosteronniveauet i blodet måles om morgenen og bruges til at justere doseringen. Omkring den anden dag med Androgel når testosteronniveauet i blodet steady state. Når steady state er nået, skal der foretages en måling af testosteronkoncentrationen i blodet om morgenen, før gelen påføres, for at justere testosterondoseringen.

Testosteronniveauet i blodet skal måles med jævne mellemrum. Hvis koncentrationen af testosteron i blodet er højere end forventet, kan doseringen reduceres. Hvis koncentrationen er lav, kan du gradvist øge dosis, men du må ikke overskride 81 mg testosteron (fire doser gel) hver dag.

Hvis testosteronniveauet i blodet vedvarende overstiger det normale niveau ved den laveste daglige dosis på 20,25 mg (1,25 g gel, svarende til et tryk på doseringspumpen), eller hvis der ikke kan opnås normale testosteronniveauer i blodet ved den maksimale dosis på 81 mg, skal behandlingen stoppes (5 g gel, svarende til fire tryk på doseringspumpen).

Børn og unge

Effekten og sikkerheden af Androgel hos mandlige patienter under 18 år er ikke blevet påvist. Ingen data er tilgængelige.

Administrationsvej

Patienten skal selv påføre gelen på ren, tør og sund hud på skuldre og arme.

Det er tilstrækkeligt at sprede et lille lag gel forsigtigt. Det er ikke nødvendigt at gnide gelen ind i huden. Før man skifter tøj, skal man lade gelen tørre i mindst 3 til 5 minutter. Efter påføring skal hænderne vaskes med vand og sæbe, og når gelen er tørret, skal påføringsstedet/påføringsstederne tildækkes med tøj.

Før forventet kontakt mellem påføringsstedet og en anden persons hud, skal påføringsstedet vaskes grundigt med vand og sæbe.

På grund af det høje alkoholindhold i det medicinske produkt skal man undgå at påføre det på kønsdelene, hvor det kan irritere huden.

Det er vigtigt at fylde reservoirets doseringspumpe for at give en komplet startdosis. For at gøre dette skal du forsigtigt indsætte doseringsstemplet tre gange, mens du holder reservoiret i en lodret position. De første tre doser gel skal bortskaffes på en sikker måde. Doseringspumpen skal først fyldes, før den første dosis administreres.

Skub doseringsstemplet helt ind én gang efter fyldning af doseringspumpen, klem 1,25 g Androgel ud i håndfladen, og påfør det på arme og skuldre.

Hvilke forholdsregler skal jeg tage med Androgel?

Før du køber Androgel uden recept, bør du tale med din læge eller apoteker.

Før behandling med Androgel påbegyndes, skal testosteronmangel være klinisk og laboratoriemæssigt testet – bevist ved karakteristika som atrofi af mandlige seksuelle karakteristika, reduktion i mager kropsmasse, svaghed eller træthed, reduceret lyst (libido), vanskeligheder med at opnå og/eller opretholde en erektion osv. Resultaterne af disse tests kan variere fra person til person.

På grund af variationen i testresultater fra en diagnostisk facilitet til en anden, bør testosteronmålinger kun anmodes om fra et laboratorium, hvis der udføres blodprøver, mens du bruger Androgel.

Det anbefales ikke at købe Androgel uden recept:

 • Til behandling af impotens eller infertilitet hos mænd,
 • Til unge mennesker på grund af manglende klinisk information om brugen af lægemidlet til mænd under 18 år.
 • Risikoen for prostatakræft eller godartet prostatahyperplasi kan øges af androgener. I henhold til lægens instruktioner skal der udføres rutinemæssige prostataundersøgelser før og under behandlingen.
 • Brugen af Androgel kan forårsage betydelige bivirkninger, især væskeophobning i kroppen og undertiden kongestiv hjerteinsufficiens, hvis patienten lider af alvorlig hjerte-, lever- eller nyresygdom (væskeoverbelastning af hjertet).
 • Lægen bør bestille en testosterontest og en komplet blodtælling før og under behandlingen.
 • Hvis du lider af forhøjet blodtryk eller tager medicin for at sænke det, skal du informere din læge, da testosteron kan øge blodtrykket.
 • Trombofili (unormal koagulation af blodet, som øger risikoen for trombose – forekomst af blodpropper i arterierne) (unormal koagulation af blodet, som øger risikoen for trombose – forekomst af blodpropper i blodkarrene).
 • Blodtrykket kan stige under påvirkning af testosteron. Af denne grund bør personer med forhøjet blodtryk tage Androgel® med forsigtighed.
 • Nogle patienter, der behandles med testosteron, har oplevet en stigning i søvnrelaterede vejrtrækningsproblemer, især hvis de er overvægtige eller allerede har vejrtrækningsproblemer.
 • Kalciumniveauet i blodet eller urinen kan være højere hos personer med knoglekræft. Disse niveauer kan stige meget mere, hvis Androgel anvendes. Mens du bruger Androgel, kan din læge foreslå, at du overvåger dit kalkniveau i blodet.
 • Brugere af langvarig testosteronsubstitutionsmedicin kan opleve en unormal stigning i antallet af røde blodlegemer i deres blod (polycytæmi). Rutinemæssige blodprøver bør udføres for at opdage dette problem under behandlingen.
 • Patienter, der lider af epilepsi og migræne, bør købe androgel online i danmark være forsigtige, da det kan forværre dem.
 • Behandling med testosteron kan ændre insulinresponsen hos personer med diabetes mellitus, der bruger insulin til at regulere blodsukkerniveauet, hvilket nødvendiggør en ændring i doseringen af diabetesmedicin.

I tilfælde af alvorlige hudreaktioner skal behovet for behandling vurderes og om nødvendigt sep oneres.

Kliniske manifestationer som uro, angst, vægtforøgelse og hyppige eller langvarige erektioner kan indikere en høj dosis af lægemidlet. Lægen skal informeres om disse symptomer, så han kan ændre den anbefalede daglige dosis af Androgel.

Før behandlingen påbegyndes, bør lægen foretage en grundig undersøgelse af patienten. Der skal tages blod to gange i træk, før man tager medicinen, for at måle testosteronniveauet. Under behandlingen skal der foretages rutineundersøgelser (mindst en gang om året eller to gange om året hos ældre patienter eller højrisikopatienter).

På grund af de potentielle viriliserende virkninger (såsom vækst af ansigts- og/eller kropsbehåring, stemmetab eller afbrydelse af menstruationscyklussen) bør kvinder ikke købe Androgel uden recept.

Kvindelige atleter

Kvinder og atleter advares om, at det pågældende patentbeskyttede lægemiddel indeholder en aktiv ingrediens (testosteron), der kan føre til et positivt resultat i en antidoping-test.

Mulig overførsel af testosteron

Hvis applikationsstederne ikke er tildækkede, kan testosteron overføres til den anden person under tæt og relativt langvarig kontakt mellem hendes hud og patientens applikationsområde. Den kvindelige partner kan så vise tegn på højt testosteron, såsom udvikling af ansigts- og kropsbehåring og en dybere stemme.

Det kan også ændre kvindens menstruationscyklus, hvilket kan føre til tidlig pubertet, forstørrede kønsorganer og ændringer i børns kønsorganer. Overførsel af testosteron til en anden person kan forhindres ved at bære tøj, der dækker det område, hvor gelen administreres, eller ved at tage brusebad før tæt kontakt.

Følgende sikkerhedsforanstaltninger anbefales:

 • vask dine hænder med vand og sæbe efter brug af gelen,
 • når medicinen er tørret, skal du dække det område, hvor gelen blev påført, med tøj,
 • tag et brusebad før intim kontakt, og hvis dette ikke er muligt, skal du dække påføringsstedet med en skjorte eller T-shirt under intim kontakt,
 • dæk påføringsstedet med tøj (f.eks. en skjorte med ærmer), når du er i nærheden af unge mennesker.

I tilfælde af at det opdages, at testosteron kan være blevet overført til en kvinde eller et barn:

 • Vask straks det hudområde, hvor testosteron kan være blevet overført, med sæbe og vand,
 • Fortæl straks din læge, hvis der opstår tegn som akne i ansigtet eller ændringer i udviklingen eller fordelingen af krops- eller ansigtsbehåring.
 • Påføring af gelen og et bad eller brusebad skal adskilles med mindst to timer. 2 til 6 timer efter påføring af gelen kan du nogle gange tage et bad eller brusebad, men dette bør ikke påvirke resultaterne af behandlingen dramatisk.
 • Vask dette område af huden med vand og sæbe, f.eks. i brusebadet, før du har seksuel aktivitet. Hvis det ikke er muligt, skal du dække applikationsområdet med en skjorte eller vest under personlig kontakt.
 • Når du er i kontakt med unge mennesker, skal du bære tøj, der dækker applikationsområdet for at undgå at forurene deres hud med medicinen.

Brug af Androgel under graviditet

Gravide eller ammende kvinder bør ikke købe Androgel uden recept.

Gravide kvinder bør undgå kontakt med Androgel-applikationssteder. Lægemidlet kan give det ufødte barn uønskede mandlige egenskaber. Det udsatte hudområde skal rengøres med sæbe og vand så hurtigt som muligt efter kontakt med gelapplikationsstedet som beskrevet ovenfor.

Følg instruktionerne for at forhindre overførsel af den testosteronholdige gel, hvis patientens kvindelige partner bliver gravid.

Sædproduktionen kan blive påvirket ved brug af Androgel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *